Helstekt indrefilet av svin

Helstekt indrefilet av svin

Ingredienser

Appelsinsaus

16 stk. løk
6 dl appelsinjuice
2 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
4 ts smør

800 g indrefilet av svin
0,5 ts salt
0,3 ts pepper
2 ss smør

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Kan du tenke deg noe bedre enn en mør indrefilet av svin sammen med godt tilbehør?

  1. 1. Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat.
  2. 2. Stikk inn et steketermometer og sett fileten i forvarmet ovn på 125° C i ca. 20 minutter hvis du vil ha rosa kjerne (70 °C), i ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La filetene hvile i minst 5 minutter før de skjæres i skiver.
  3. 3. Skrell løken, ha den i kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det koke i ca. 1/2 time til sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.
  4. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt smaker godt til.

Oppskrift fra