Helstekt indrefilet med ratatouille

Helstekt indrefilet med ratatouille

Ingredienser

Ratatouille

1 stk. rødløk
1 båt hvitløk
1 stk. grønn squash
1 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
4 stk. tomat
1 ts salt
0,5 ts pepper

400 g indrefilet av svin
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss olje
2 ss bladpersille

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Svin indrefilet er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er mager.

  1. 1. Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.
  2. 2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.
  3. 3. Stek på 175° C til steketermometeret viser 70 °C, da er de rosa. Det tar 15- 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med pasta eller potet.

Oppskrift fra