Innbakt svinefilet med urtekrem

Innbakt svinefilet med urtekrem

Ingredienser

Smørstekte grønnsaker

2 ss margarin
1 stk. løk
10 stk. frisk sjampinjong
1 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
0,5 stk. grønn squash
100 g sukkererter
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts soyasaus

800 g indrefilet av svin
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss olje
1 beger kremost med urter
2 ss crème fraîche
1 båt hvitløk
1 ts tørkede urter
4 plate butterdeig
1 stk. egg

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Her er en spennende og litt mer eksklusiv variant av svinefileten.

  1. 1. Varm stekeovnen til 200°C. Legg butterdeigsplatene utover på benken og la de tine i ca. 15 minutter.
  2. 2. Del svinefileten i 4 like store biter. Dryss over salt og pepper. Brun dem raskt i en panne og legg til side.
  3. 3. Kjevle butterdeigen til 4 leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i. Legg et kjøttstykke på hver leiv. Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn. Legg pakkene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle overflaten med egg og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. 4. Smelt margarin i en stor panne og ha i de ferdig kuttede grønnsakene. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
  5. Server svinefileten og de smørstekte grønnsakene med ovnsstekte potetbåter.

Oppskrift fra