Mye mer enn bare medisterkaker
De fleste av oss forbinder medisterdeig med medisterkaker, og ferdig med det. Men det er nettopp her vi, ifølge Kent Robertsen, ferskvaresjef på MENY Stortorvet, tar feil.
Medisterdeig kan brukes til medisterkaker, burgere, posteier, pateer og hjemmelagde pølser.
– Medisterdeig er en fantastisk råvare som kan brukes til mye. Medisterkaker og hjemmelagde julepølser er klassikerne, men bruk deigen til middagsmat både til hverdags og i helgen, oppfordrer Kent.
Lag tapas-boller i førjulstiden
Kent liker å bruke MENYs egen nykvernede medisterdeig i førjulstiden. Av denne lager han ofte italiensk-inspirerte tapas-boller med chili, basilikum og lime. Er du mer glad i asiatiske smaker, kan du tilsette stjerne-anis, hoisaus og koriander.
Bland krydderet forsiktig inn i deigen, og lag små boller som du steker på samme måte som du ville stekt kjøttboller.
– Medisterdeig er også et godt utgangspunkt for en deilig hjemmelaget juleburger. Bruk samme fremgangsmåte som du ville gjort med kjøttdeig, og topp den ferdige burgeren med grov sennep, tomat og salat, eller rødkål, spinat og sylteagurk.
Hverdagsmiddag med medisterdeig
Det er mye deilig du kan lage av nykvernet medisterdeig. La deg inspirere!
Pasta
Pasta er og blir en hverdagsklassiker. Få litt ekstra førjulsstemning ved å bytte ut kjøttdeig med medisterdeig, og smaksett bollene med chili, basilikum og lime for en ekstra italiensk vri.
Burger
En god, hjemmelaget burger er perfekt helgemat, uansett årstid. Bytt ut kjøttdeig med medisterdeig, og topp den med rødkål, spinat og sylteagurk.
5 fakta om medisterdeig
- Medisterdeig er kvernet svinekjøtt med en fettprosent på 23 %.
- Medisterdeig kan krydres med alt fra salt og pepper til allehånde, muskat og ingefær før den skal brukes.
- Når medisterdeigen spes med melk og krydder får du medisterfarse.
- Deig og farse kan brukes til mye av det samme, og forskjellen ligger i grov-heten. Med medisterdeig får du grove medisterkaker, mens du med medisterfarse får finere medisterkaker.
- Ønsker du noe midt imellom – bland 50/50 deig og farse. Valget er ditt!