Sommerens beste gourmetpølser

Sommerens beste gourmetpølser

Pølser er ikke hva det en gang var.

Siciliana picante, provence, salsiccia og chorizo. Pølser er ikke hva det en gang var. Der du før kunne velge mellom grill og wiener, kan du i dag finne din favoritt blant spennende smaker fra hele verden. 

Lyden av det perfekte knekket i pølsa er kanskje sommerens beste lyd. I alle fall om du spør matentusiastene Thomas og Harald. De er begge over gjennomsnittet opptatt av pølser, og i sommer gleder de seg til å introdusere deg for det største og mest spennende utvalget noensinne. 

– Med pølsene fra Jacobs Utvalgte har vi fått en aldri så liten revolusjon når det gjelder utvalg og smak. Dette er rett og slett fantastisk gode pølser som er blitt tilgjengelig for folk flest. Du trenger ikke lenger kjenne en pølsemaker for å få tak i kvalitetspølser med unik smak, sier en entusiastisk Harald Kvarme Slettbakken, assisterende ferskvaresjef hos MENY Ski Storsenter.

Nøkkelpølsen fra kjøttdisken er Thomas Høe sin store favoritt i sommer. Nøkkelpølsen fra kjøttdisken er Thomas Høe sin store favoritt i sommer.

Stort utvalg av pølser og tilbehør

Det som er ekstra spennende, er at du også kan velge i et stort utvalg rå pølser.

– Rå pølser er perfekt på grillen. Husk at de ikke skal snittes, for da renner fettet ut og pølsa blir tørr, fortsetter Harald. 

Han har smakt seg frem i jungelen av gode pølser, og landet på gresk lammepølse fra Jacobs Utvalgte som «sommerens beste». Den velger han å smaksette med sausen «Sinner of Saints BBQ» fra Super Shack, fetaost og en hjemmelaget rødløkskompott. 

– Tilbehøret er utrolig viktig del av opplevelsen, og her kan du bruke det du liker best. Personlig er jeg glad i en enkel tomatsalsa. Den gir en ekstra friskhet som kan virke litt uvant, men som fort blir en vinner hos de fleste.

Bli inspirert! 

Tilbehøret er en utrolig viktig del av opplevelsen, og her kan du bruke det du liker best. Tilbehøret er en utrolig viktig del av opplevelsen, og her kan du bruke det du liker best.

– Denne pølsa fremkaller lykketårer

Kollega Thomas Høe har valgt seg den røkte nøkkelpølsa fra kjøttdisken som sin favoritt. Han beskriver den som «en drømmepølse med perfekt knekk», og trekker frem at pølsa inneholder ingredienser som inkluderer en helt spesiell ost fra Valdres. 

– Denne pølsa fremkaller lykketårer hos de mest entusiastiske av oss. Den har en fantastisk røyksmak og inneholder biter av smeltet ost fra Valdres. Sammen med en spennende sennepssaus med hint av appelsin blir dette ren pølselykke, sier Thomas. 

Både Thomas og Harald er klar for en sommer fylt med sommersol og grilling. Skulle de møte på en regnværsdag eller to, har de heldigvis en plan B for de rå pølsene: De er nemlig perfekt å bruke i de fleste pizza- og pastaretter! 

– Klem ut innholdet og bruk som topping på pizzaen, eller stek små kjøttboller og bruk dem i pasta. 

Pølselykke blir det uansett!