Slik trekker du pølsene

Slik trekker du pølsene
Wienerpølser er rask, enkel og god middag! Her er gode tips til en vellykket pølsemiddag, og husk - wienerpølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.

Først. kok opp vann i en stor kasserolle. Skru ned varmen før du legger pølsene i. For best resultat kan du  bruke et termometer for å kontrollere temperaturen i vannet. Ca 78-80 grader °C er passe temperatur for pølser.

Wienerpølser trenger trekketid på ca. 10 minutter. Dersom pølsene er frosne bør du øke tiden til ca 15-20 minutter. 

For å være sikker på at pølsene er ferdig, kan du knekke wienerpølsene og høre om de har den gode knekkelyden. Eventuelt kan du smake en liten bit for å vite om de er varme tvers igjennom.

Når du serverer pølser til middag beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.

Tips! Når du skal tilberede wienerpølser er det lurt å ha en stor nok kasserolle, og ikke stappe altfor mange pølser i en mindre kjele.

Noe for en hver smak

Det finnes mye godt og spennende tilbehør som passer til pølser.

Klassisk tilbehør er pølsebrød, lomper, sennep og ketchup og gjerne sprøstekt løk eller hakket fersk løk ved siden av.

Pølsebrødene blir gjerne ennå bedre hvis de blir varmet litt opp i en toastgrill eller ovnen først. Annet godt tilbehør kan være løkmarmelade, salater og potetmos.