Ta pølsene til et nytt nivå

Så snart det er litt sol og gode temperaturer er vi nordmenn raske med å komme oss ut for å nyte været, og vi tar mer enn gjerne med oss maten ut. Pølser er kanskje den optimale ute-maten av alle. Det er kjapt og enkelt å lage enten du slenger det på grillen, eller trer det på en pinne og griller det over et bål.

Se video ovenfor så ser du hvor MENYs beste pølser kommer fra!

Men pølser er ikke bare pølser, det finnes så utrolig mange typer og smaker å velge i mellom. MENY er først ute med å tilby et skikkelig utvalg på pølser, fra pølsemakere som legger vekt på godt håndverk og ferske råvarer. 

Gode grilltips for pølser

Jacobs Utvalgte gourmetpølser er pølser som kommer i mange ulike varianter, og er laget utelukkende på svin fra Jæren Smak. Velg mellom en smaksrik chorizopølse med ferske urter og krydder, en grov bratwurst med karve og merian, en løkpølse basert på en klassisk engelsk oppskrift, eller en ekte italiensk Salsiccia der kjøttet er kvernet med pancettabacon og tilsatt salvie og hvitløk. Men dette er langt i fra de eneste pølsene du finner hos MENY. 

Å grille pølser er riktignok ikke så vanskelig, men det er noen tips du bør ha i bakhodet. Når pølsen blir varm vil væsken inne i pølsen utvide seg, og dersom trykket blir for høyt vil skinnet sprekke. Pølsene bør derfor grilles langsomt på medium varme til de er gyllne og gjennomvarme.

Det kan også være lurt å snu pølsene ofte på grillen, slik at de blir grillet jevnt. Dersom du griller vanlige kokte pølser kan du også lage overfladiske snitt i skinnet for å unngå at de sprekker, men dette bør du altså ikke gjøre på rå pølser.

Tilbehøret løfter måltidet

Pølse i lompe eller pølsebrød er kanskje det vi som oftest går for, men det finnes langt flere muligheter enn dette. Pølser være et riktig gourmetmåltid dersom du velger gode pølser og godt tilbehør. Løkmarmelade, aioli, potetsalat, tomatsalsa, hjemmelaget ketchup, sauerkraut, syltede jalapenoringer, coleslaw, agurksalat og maiskrem er gode eksempler på spennende tilbehør. 

Hvor mye du vil gjøre selv er helt opp til deg. Det er ikke alltid man har tid eller lyst til å lage alt selv, da er det greit å vite at du kan velge og vrake i MENYs store utvalg av ferdiglaget tilbehør som holder restaurantkvalitet.

Du finner blant annet chimichurri, tzatziki, mojorojo, skagensaus, sennepssaus og ulike løkmarmelader.

Agurksalat

Har du lyst til å bytte ut ketchupen med noe nytt? Da kan du prøve deg på en frisk agurksalat, som er kjapp å lage. Start med å skjære en hel agurk med ostehøvel og dryss på en teskje salt. La agurkskivene trekke til de har saftet seg, og i mens kan du løse ut en spiseskje sukker i varmt vann. La vannet kjøle seg ned før du tilsetter to spiseskjeer eddik, og hell væsken over agurken. Smak til med en spiseskje dill. Kjempelett!