Slik steker du koteletter

Slik steker du koteletter
Nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. God middag!

Koteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Her får du tips om tilberedning og gode oppskrifter. Rask og god hverdagsmat!

I stekepanne

Brun kotelettene raskt i varm panne 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand. Vent gjerne med dette til etter steking for å beholde det meste av den gode smaken.Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet. Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra 14 prosent til 5,1 prosent. Halvparten av dette er umettet fett.

Se oppskrift på svinekoteletter med lun fransk potetsalat her

Ovnsstekt i form 

Ovnsstekte kotelletter gir et saftig resultat og mindre oppvask. Bruk en stekepose, ildfastform eller langpanne. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i smør i en varm stekepanne. 

 

Ha kotelettene i en ildfast form sammen med grønnsakene, tomater og kraften. La kotelettene steke i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

Se oppskrift på nakkekoteletter i form her.