Se video

Ta pølsene til et nytt nivå

Er du glad i pølser? Da bør du smake gourmetpølser! Gourmetpølser har nemlig mer kjøtt, mer smak og færre kalorier. Les om pølsene du bør velge til grillfesten og tilbehøret som tar pølsemiddagen til et nytt nivå.

Pølser er ikke bare pølser, det finnes så utrolig mange typer og smaker å velge i mellom. MENY er først ute med å tilby et skikkelig utvalg på pølser, fra pølsemakere som legger vekt på godt håndverk og ferske råvarer. 

Jacobs Utvalgte

Jacobs Utvalgte gourmetpølser er pølser som kommer i mange ulike varianter, og er laget utelukkende på svin fra Jæren Smak. 

Velg mellom en smaksrik chorizopølse med ferske urter og krydder, en grov bratwurst med karve og merian, en løkpølse basert på en klassisk engelsk oppskrift, eller en ekte italiensk Salsiccia der kjøttet er kvernet med pancettabacon og tilsatt salvie og hvitløk. 

Grøstad 

På Grøstad gård lever grisene et fullverdig liv med stor grad av frihet. De grynter fritt rundt både ute og inne, og bestemmer selv om de vil ta seg en ettermiddagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Slikt blir det gode pølser av.

Alle pølsene fra Grøstad er økologiske og flere av pølsene er også uten gluten og melk.

I hele sommer får du 3 for 2 på gourmetpølser fra Grøstad og Jacobs Utvalgte:

Gode grilltips for gourmetpølser

Å grille pølser er riktignok ikke så vanskelig, men det er noen tips du bør ha i bakhodet. Når pølsen blir varm vil væsken inne i pølsen utvide seg, og dersom trykket blir for høyt vil skinnet sprekke. Pølsene bør derfor grilles langsomt på medium varme til de er gyllne og gjennomvarme. Dette gjelder spesielt for rå pølser. 

  • Det kan også være lurt å snu pølsene ofte på grillen, slik at de blir grillet jevnt.
  • Dersom du griller vanlige kokte pølser kan du også lage overfladiske snitt i skinnet for å unngå at de sprekker, men dette bør du altså ikke gjøre på rå pølser.

Visste du at gourmetpølser, som gjerne er større og mer krydret enn de vanlige grillpølsene, ofte inneholder mye mer kjøtt enn vanlige pølser? Og jo høyere andel kjøtt, desto bedre smak og næringsinnhold.

Tilbehøret løfter måltidet

Pølse i lompe eller pølsebrød er kanskje det vi som oftest går for, men det finnes langt flere muligheter enn dette. Pølser være et riktig gourmetmåltid dersom du velger gode pølser og godt tilbehør.

Gode eksempler på spennende tilbehør:

Lag selv eller kjøp ferdig

Hvor mye du vil gjøre selv er helt opp til deg. Det er ikke alltid man har tid eller lyst til å lage alt selv, da er det greit å vite at du kan velge og vrake i MENYs store utvalg av ferdiglaget tilbehør som holder restaurantkvalitet.

Du finner blant annet chimichurri, tzatziki, mojorojo, aioli, sennepssaus og andre pølsetoppinger til fast sommerpris: