Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Potet og blomkålgrateng med skinke

Potet og blomkålgrateng med skinke

Ingredienser

Potet og blomkålgrateng med skinke

200 g kokt skinke
0,5 stk blomkål
0,5 stk brokkoli
1 stk løk
1 neve frisk dill
125 g lett kremost
2 dl lettmelk
2 ss dijonsennep
3 stk poteter
2 ss olivenolje
2 ss mel
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Smakfull og god familiefavoritt.

  1. Smakfull og god familiefavoritt. Skinken kan byttes ut med røkt fisk. Server gjerne grovt brød til.
  2. Del blomkål og brokkoli i buketter, finhakk løk og dill. Skjær skinke og poteter i små i terninger. Ha potetene i en smurt ildfast form og bak i ovnen på 225 °C til de er møre, ca. 10 min.
  3. Kok blomkål og brokkoli møre i vann, ca. 5 min,  spar 6 dl av kokevannet til sausen og ha grønnsaker og skinke i formen.
  4. Fres løk i olje, rør inn mel, spe med vann og melk, la småkoke i 5 min. Ha i sennep og dill, smak til med salt og pepper og topp med kremost. Stek i ovnen på 225 °C til den er gyllen, ca. 10 min. og server.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 105, protein 6g, karbohydrat 7g, fett 6g, derav mettet fett 2,5g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.