Pulled Pork Burger med hjemmelaget coleslaw

Pulled Pork Burger med hjemmelaget coleslaw

Ingredienser

800 g svinebog
8 skiver god tomat
4 skiver Monterrey Jack ost
4 skiver rødløk
4 stk hamburgerbrød
4 skiver bacon
8 stk cornichons

Pork rub

4 ss brun farin
4 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspulver
2 ss løkpulver
1 ss chipotlepulver
3 ss salt
1 ss oregano

BBQ saus

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss grillet paprika i olje
0,5 stk chili
1 ts dijonsennep
2,5 dl ketchup
1 dl vann
2 ss brun farin
2 ss eplecidereddik
salt
pepper

Coleslaw

500 g kål
2 stk gulrot
1 stk eple
2 dl god majones
2 ss eplecidereddik
1,5 ss sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på skikkelig hjemmelaget pulled pork burger rubbet med chipotle bbq rub, langtidsrøkt i smoker. Servert i brioche brød og med hjemmelaget coleslaw.

  1. Gni kjøttet godt inn med rubben, beregn ca 80 – 100 gram rub pr kg kjøtt. La kjøttet ligge over natten.
  2. Forbered smokeren: Legg først i 1 tennrør med kaldt kull, legg deretter i flis eller «chunks» (trebiter), toppes med ca ½ tennrør med glødende kull. Dette vil sikre jevn varme og røyk over lengere tid. Legg inn kjøttet og hold temperaturen i smokeren på ca 120 grader (ikke over 125 grader). Etterfyll med kaldt kull i smokeren etterhvert, for å holde varmen gående. Etter ca 6-12 timer (Avhengig av størrelsen på kjøttet) oppnår du en kjernetemperatur på ca 93 grader, og kjøttet er mørt nok til å «rives». Riv kjøttet og bland det godt, nå får du en deilig miks av saftige møre «tråder» blandet med crispy skorpe. Vend kjøttet smmen med litt bbq saus og anrett det i brødet.
  3. BBQ saus: Del løken i grove biter, legg den i en aluminiumsform sammen med hvitløk og chili. Røykes i smokeren i ca 30 minutter. Ha vann, ketchup, brun farin og eddik i en kjele og kok opp, La småkoke til den får en litt tykk ketchup-konsistens, ca 20 minutter. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til en glatt saus. Smak til med salt, pepper, og juster evt syren med litt mer eplecidereddik.
  4. Bland, majones, eddik, sukker, til en dressing og bland godt så sukkeret løser seg opp. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn med kål, eple og gulrot. La den gjerne stå i 1 time før servering.
  5. Fordel revet og smaksatt pulled pork i 4 «hauger» i f.eks en stekepanne. Legg på osten og varm til osten smelter, under lokk. Stek baconet og anrett burgerne slik: Smør BBQ saus på brødet, legg på coleslaw, pulled pork, bacon, tomat, løk, cornichons, og topp med brødet, dig in!