Pulled pork - taco med coleslaw

Pulled pork - taco med coleslaw

Ingredienser

«Pulled pork»-taco med coleslaw

12 stk tynne sesamtortillas (se egen oppskrift)
1 kg tynnribbe
0,5 dl matolje
2 ss hot taco krydderolje (se egen oppskrift)
200 g original BarbieKu-saus (se egen oppskrift)2
1 dl aioli eller majones
1/4 stk hodekål
0,5 stk løk
1 ss hvitvinseddik
1 bunt koriander
1 stk rød chili i strimler
1 stk lime i båter til pynt

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Pulled pork er langtidsstek svinenakke som er så mørt at du kan trekke det ut i "tråder". Kjempegodt til for eksempel taco!

  1. Bak små tynne sesamtortilla og hold dem varme i aluminiumsfolie.
  2. Skjær av svoren, gni tacokrydderet inn i ribben, legg i en ildfast form og hell olje over så det dekker. Bak i ovnen på 150 °C i ca. 2–2 ½ time.
  3. Riv kjøttet i biter og stek dem sprø i matolje i stekepannen. Bland i BarbieKu-sausen og smak til med salt og pepper.
  4. Til coleslaw finsnittes kål og løk og blandes med aïoli/majones og eddiken.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha litt av coleslawen i bunnen av lefsen og legg kjøttet over. Pynt med koriander, rød chili i strimler og limebåt på toppen.