Steamed buns med ribbe

Steamed buns er fløyelsmyke hveteboller som vanligvis fylles med langtidsstekt kjøtt og grønnsaker med asiatiske smaker. Pork belly buns er en trend-rett som er stor i New York hvor det vrimler av såkalte food trucks. Denne varianten, som også kalles pork belly buns, er en ny og spennende måte å bruke opp rester av ribben.
Steamed buns med ribbe

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rør sammen vann, gjær og sukker i en bolle. Dekk til bollen og la stå på benken i 10 minutter.
  2. Bland inn sukker, mel, bakepulver, salt og 1 ss rapsolje. Bland til jevn deig.
  3. La heve i ca. 1,5 time.
  4. Rull deigen til små boller som legges utover et bakebrett. La heve i 45 minutter til.
  5. Ha litt olje på benken og kjevle ut hver bolle til en rund avlang «pannekake».
  6. Pensle overflaten med litt olje og brett den ene siden over den andre. Legg bunsene på et brett, dekk til med plastfolie og la dem heve i ytterligere 15 min.
  7. Damp steamed bunsene i en dampkjele eler bambusdamper som du vanligvis bruker til dim sum. Dampes i 3-4 minutter til de blåser seg opp seg er gjennomkokte.
  8. Skjær bein (og evnt svor) av ribbebitene. Skjær ribbebitene i tynne skiver.
  9. Stek ribbeskivene i smør til de er gylne på begge sider. Ha i chilisaus, soyasaus, sesamfrø og hoisin saus. Kok opp. Smak til med limesaft.
  10. Server ribbeskivene i steamed bunsen med strimler av reddik, gulrot, skiver av vårløk og frisk koriander.