Vietnamesisk sandwich med ribbe og syltede grønnsaker

Denne vietnamesiske sandwichen kalles Banh mi og er en trendrett som kommer i mange varianter. En baguette fylt med sterke, søte og syrlige smaker som garantert ikke vil skuffe. I denne oppskriften bruker vi ribbe, en perfekt måte å bruke opp ribberestene på, eller du kan kjøpe ferdigstekt ribbe fra varmeskapet hos MENY.
Vietnamesisk sandwich med ribbe og syltede grønnsaker

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Ha frisk koriander over baguettene like før servering for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Kok opp eddik, sukker, chili og vann. La koke til sukkeret er løst opp. Ha strimler av gulrot, sellerirot og agurk i laken. Avkjøl. La gjerne grønnsakene ligge ca. 20 minutter i laken for å trekke til seg smak.
  2. Skjær bein (og ev. svor) av ribbebitene. Skjær ribbebitene i tynne skiver.
  3. Stek ribbeskivene i olje til de er gylne på begge sider. Ha i chilisaus og hoisin saus. Kok opp og smak til med limesaft.
  4. Server ribbeskivene i de små baguettene sammen med syltede grønnsaker, chilimajones, vårløk og sesamfrø.