Skinkebiff med eple- og byggrynsalat

Skinkebiff med eple- og byggrynsalat

Ingredienser

4 stk skinkebiff, à 150 g
0,5 ts salt
0,5 ts kvenet pepper
1 ts tørket rosmarin
2 ss margarin

Eple- og byggrynsalat

200 g byggris
2 stk eple
1 stk gulrot
1 stk saften av sitron
1 pk salatmix, à 65 g
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lag en frisk, deilig salat med byggris, eple, sitron og gulrot. Server med rosmarinstekte skinkebiffer av norsk kvalitet – godt, nytt og nyttig!

  1. Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir. Gni det inn med urter, salt og pepper. Legg til side for å trekke smak.
  2. Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann, 12-15 minutter.
  3. Skjær eple i båter. Bruk en skreller eller ostehøvel og skjær gulrot i tynne strimler på langs. Legg eplebåter og gulrotstrimler i en skål og press over sitronsaft. Vend inn salat.
  4. Brun skinkebiff i en varm stekepanne med margarin, 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek skinkebiffene i ca. 4 minutter. La biffene hvile et par minutter før du skjærer dem i tykke skiver.
  5. Hell av kokevannet på byggrisen og skyll den med kaldt vann. La den renne godt av seg og vend den lett inn i resten av salaten. Smak til med salt og pepper.
  6. Anrett salaten på tallerkener sammen med saftig skinkebiff i skiver.

Oppskrift fra