Skinkestek med fiken og mandler

Oppskrift på skinkestek toppet med blant annet fiken, mandler og bacon som er full av deilige julesmaker. Gjestene dine kommer til å elske den! Du kan også bruke svinestek i denne retten.
Skinkestek med fiken og mandler

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan gjerne bruke svinestek i denne retten. Svinestek tilberedes på samme måte som skinkestek.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 125 grader.
  2. Krydre steken med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg steken over i en ildfast form.
  3. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken, og sett formen midt i stekeovnen.
  4. Fres baconterninger sprø i en stekepanne. Ta ut baconet, og fres finhakket hvitløk i stekepannen med baconfett. Ha i tørket fiken i terninger og press over saften av klementin. Stek noen minutter og ha i finhakket salvie. Bland inn sprøstekt bacon til slutt.
  5. Ta ut steken når steketermometeret viser ca. 68 grader, smør på fikenblandingen og dryss over grovhakkede mandler. Sett formen tilbake i stekeovnen.
  6. Øk temperaturen på stekeovnen til 200 grader, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og steken har ønsket kjernetemperatur. Steken er medium stekt når steketermometeret viser 70 grader, og gjennomstekt ved 76 grader. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.