Wok med marinert svinekjøtt og nudler

Wok med marinert svinekjøtt og nudler

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt i strimler
3 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 båt hvitløk
0,5 ss frisk ingefær
0,5 stk. rød chili
6 ss olje
1 stk. purre
1 stk. rød paprika
1 stk. gulrot
1 stk. løk
2 pk. nudler
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Du trenger ikke wok for å wokke! Bruk like gjerne en jernpanne, det går like bra. Her er en wokvariant med marinert kjøtt og nudler.

  1. 1. Finhakk hvitløk og chili. Riv fersk ingefær. Bland dette sammen med kjøttet og soyasausen og la det marinere ca. ½ time. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
  2. 2. Stek kjøttet raskt i olje i flere omganger, 2-3 minutter på sterk varme.
  3. 3. Fres grønnsakene raskt, bland i kjøttstrimlene og rør nudlene forsiktig til slutt. Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.

Oppskrift fra