Julesylte

Hjemmelaget julesylte laget av kjakeflesk eller sideflesk uten ben. Tradisjonsrikt julepålegg til julens brunch.
Julesylte

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Istedenfor gelatinpulver kan du koke 50 g svor i én time, for så å male det opp i en kvern. Dette blir da bindemiddelet til sylten.

Slik gjør du

  1. Skjærkjøttet i 0,5 cm tykke skiver. Kjøttet skal skjæres langs med fibrene.
  2. Bland salt og krydder. Vend kjøttet i krydderet, slik at det fordeler seg jevnt.
  3. Kle en brødform med plastfolie. Plastformen skal dele hele sylten. Legg spekk med svor og det krydrede kjøttet lagvis i formen. Begynn og slutt med spekk med svor. Svoren på spekket skal vende ut.
  4. Legg litt press på formen og la den stå i kjøleskap i 12 timer.
  5. Formen skal så steames i vannbad, i en langpanne, på 90 grader i 2 timer. Press ut overflødig væske før avkjøling.