Gravet kjøtt av vilt eller får

Gravet kjøtt av vilt eller får

Ingredienser

1 kg reinsdyrfilet
100 g salt
100 g sukker
1 ts malt hvit pepper
1 ts karve
2 ss akevitt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Graving av kjøtt er stort sett en mye enklere prosess enn de fleste forestiller seg.

  1. 1. Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filétene på begge sider.
  2. 2. Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.
  3. 3. Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.
  4. 4. Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger. Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.
  5. 5. Skjær filétene i tynne skiver.

Oppskrift fra