Tid for vilt

Viltsesongen i gang og hos Meny finner du nå et stort utvalg av årets ferske viltkjøtt i mange varianter. I ferskvarediskene våre finner du alt fra elg og reinsdyrstek til fasan og mer eksotiske råvarer av vilt.

Det mest kjente og brukte viltkjøttet er uten tvil elg. Elgen er en viktig råvare for norske mattradisjoner og dette sunne og gode kjøttet har utrolig mange variasjonsmuligheter. Nå trenger du ikke lenger være jeger eller ha gode kontakter for å få tak i det! Hos Meny har vi et rikt utvalg. 

Elgen er planteeter og spiser variert kost gjennom hele året. Dette gjør at kjøttet blir magert og dermed sunt. Du må gjerne fryse kjøttet, men husk å tine det langsomt før tilberedning.

Du kan lage saftige steker av de du får i kjøttdisken. La kjøttet ligge i kjøleskapet opp mot siste forbruksdag, så mørner det maksimalt. Langsomsteking på lav temperatur gir det beste resultatet for elgsteken. 

Av elgskav eller finnbiff kan du lage nydelig viltgryte eller bruke det til wok- og pastaretter. Indre- og ytrefiletene er perfekte til å steke saftige biffer av og elgkarbonadene smaker kjempegodt med brunet løk og en frisk salat til.

Elgkjøtt kan også spekes, graves og røykes eller brukes rått til tartar. Som tilbehør til elg er skogens sopp og bær det perfekte følge, men også ovnsstekte rotgrønnsaker, pureer av rotgrønnsaker og friske salater passer godt til. 

Uansett om det er elg,reinsdyr, fasan eller annet viltkjøtt som står på menyen, kan Meny hjelpe deg med gode tips, råd og oppskrifter. Husk at det store utvalget av årets ferske viltkjøtt og alt som hører til, får du selvfølgelig hos Meny.
 
Velbekomme!