Tilbehør til vilt

Tilbehør er en viktig del av viltmåltidet. De rette grønnsakene er med på å gjøre et godt måltid enda bedre. Sopp, bær og rotgrønnsaker er godt følge til viltmiddagen. Også må man ikke glemme sausen!

Supersunne og smaksrike rotfrukter som kålrot, persillerot, sellerirot, gulrot og pastinakk ligger og venter på å bli forvandlet til lunende supper, kraft, puréer og gryteretter.  

Rotgrønnsaker

Det trenger ikke være vanskelig å lykkes med tilbehøret. Ovnsbakte rotgrønnsaker er enkelt å lage og passer godt til vilt.

Purerte rotfrukter er deilig tilbehør til høstens fisk eller kjøtt!

Skrell grønnsakene, skjær dem i terninger og kok dem møre i saltet vann. Purér dem med stavmikser og gi dem en klatt smør, og gjerne en skvett fløte. Fløyelsmykt tilbehør proppfullt av høstsmak og vitaminer! Tilsett gjerne litt av sesongens aromatiske norske epler for en syrlig snert på rotpuréen. 

Sellerirotpuré med eple er spesielt godt til viltmiddagen. Sellerirotpuré med eple er spesielt godt til viltmiddagen.
Fres litt sopp i en stekepanne og ha over rotgrønnsakene.

 Tyttebærsyltetøy kjøper du ferdig på glass, eller så kan du lage selv med denne oppskriften. 

Saus

Vi har gjort det enkelt for deg å lage god saus. Faktisk har vi laget den for deg. Vår rødvinssaus  trenger kun å varmes opp, så er den klar til servering, også er den utrolig god.

Ryper smaker nydelig med en god, hjemmelaget fløtesaus med viltkraft. 

  • Se oppskriften her