Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Ingredienser

800 g ytrefilet av reinsdyr
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin
1 ss frisk timian
1 ss frisk salvie

Grønnsaker

100 g frisk spinat
100 g sopp
6 stk sjalottløk
0,5 ts salt
0,3 ts pepper
1 ss smør

Saus

1 stk sjalottløk
1 ss smør
2 dl rødvin
1 pose sjysaus

Poteter

4 stk potet
4 stk pære
1 ss smør
0,3 ts pepper
0,5 ts salt

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på!

  1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.
  2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
  4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt).
  5. Lag saus: Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen. Lag saus etter oppskrift på posen, men erstatt litt av vannet med rødvinssjyen.
  6. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
  7. Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
  8. Rens soppen og skjær den i store skiver.
  9. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.

Oppskrift fra