Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Ingredienser

800 g reinsdyr ytrefilet
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss smør

400 g frisk sjampinjong
12 stk sjalottløk
2 ss smør
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

4 stk persillerot
200 g aspargesbønner
1 ss smør

Portvinssaus

3 stk sjalottløk
1 ts brunt sukker
2 dl portvin
2 l viltkraft
2 ss Smør

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!

  1. Ingredienser
  2. Lag saus først. Hakk løk og stek den gyllen i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve væskemengden er igjen. Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår ca. 5 dl.
  3. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Pisk inn kaldt smør (montèr) rett før servering.
  4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider i en varm stekepanne med smør.
  5. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 grader i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 70 grader er fileten rosa stekt, og ved 76 grader er den gjennomstekt. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
  6. Rens løk og kutt sopp i båter. Stek sopp og løk raskt i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og sett formen i ovn i 10-15 minutter.
  7. Kok aspargesbønner knapt møre i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann, da avslutter du kokeprosessen raskt og bevarer den fine grønnfargen.
  8. Skrell og del persillerot i fire på langs. Stek persillerot og aspargesbønner i varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.
  9. Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.

Oppskrift fra

Tips

Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.

Relaterte oppskrifter