Reinsdyrstek med rødvinsaus

Reinsdyrstek med rødvinsaus

Ingredienser

1,5 kg reinsdyrstek
1,5 ts salt
1,5 ts pepper
2 stk. gulrot
1 stk. løk
1 stk. knollselleri (sellerirot)
150 g sopp
5 stk. einebær
2 dl kjøttkraft
0,5 flaske rødvin
1 ss maisennamel

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En klassiker! Prøv oppskriften på rødvinssaus, det er et ypperlig følge til rensdyrsteken og gir en ekstra god smaksopplevelse.

  1. 1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  2. 2. Legg steken i en langpanne sammen med grønnsakene. Hell på rødvin og kraft og sett panna inn i stekeovnen på 125° C. Steketiden er ca. 2 time, avhengig av stekens tykkelse.
  3. 3. Når steketermometeret viser ca. 70° C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76° C er den grå.
  4. 4. Ta ut steken og la den få hvile, mens du lager sausen.
  5. 5. Sil sjyen, kok opp og smak til med krydder. Jevn med litt maisennamel utrør i litt kald vann. Smak til med salt og pepper.
  6. Server reinsdyrsteken med kokte rotgrønnsaker, rødvinsaus og hasselbackpoteter.

Oppskrift fra