Finnbiff

Reindyrskav, eller finnbiff, er en tradisjonell norsk rett. Dette er en oppskrift på klassisk finnbiffgryte med bacon, geitost, sopp og einebær som tar kort tid å lage. Denne viltgryta er perfekt å servere både til hverdags og fest.
Finnbiff

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Potetmos

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok dem møre i 20-30 minutter, uten salt i vannet. Hell av vannet og varm opp melken til rett under kokepunktet. Mos potetene til ønsket konsistens og rør forsiktig inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis. Smak til med salt, pepper og gjerne litt muskat.
  2. Brun kjøttet i smør i en panne på sterk varme sammen med bacon og sopp. Dryss på salt og pepper. Legg det over i en gryte. Tilsett crème fraîche, vann og viltkraft. Smuldre buljongterningen i.
  3. La gryten småkoke i ca 10 minutter. Dryss over finhakket persille. og tilsett geitost og tyttebærsyltetøy. La det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Server med en hjemmelaget potetstappe og godt brød.