Klassisk finnbiff

Reindyrskav, eller finnbiffgryte, er en tradisjonell norsk rett. Dette er en oppskrift på klassisk finnbiffgryte med bacon, geitost, sopp og einebær som tar kort tid å lage. Denne viltgryta er perfekt å servere både til hverdags og fest.
Klassisk finnbiff

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Gulrøtter, brokkoli eller rosenkål passer godt til finnbiffen.

Slik gjør du

  1. Del sopp i båter og bacon i små terninger og ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
  2. Brun kjøttet i smør i en panne på sterk varme sammen med bacon og sopp. Dryss på salt og pepper.
  3. Legg det over i en gryte. Tilsett crème fraîche, vann og viltkraft. Smuldre buljongterningen i.
  4. La gryten småkoke i ca 10 minutter. Dryss over finhakket persille. og tilsett geitost og tyttebærsyltetøy. La det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Potetmos: Skrell potetene og kok dem møre i 20-30 minutter, uten salt i vannet. Hell av vannet og varm opp melken til rett under kokepunktet. Mos potetene til ønsket konsistens og rør forsiktig inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis. Smak til med salt, pepper og gjerne litt muskat.
  6. Server finnbiffen med en hjemmelaget potetstappe og godt brød.