Reinsdyr flatbiff med bakte beter, sopp og spinatsaus

Reinsdyrkjøtt er festmat og denne retten er inget unntak. Med beter i vakre farger, perlepoteter, kremet sopp og grønn spinat blir dette en hovedrett som kan imponere gjester på nyttårsaften eller andre anledninger.
Reinsdyr flatbiff med bakte beter, sopp og spinatsaus

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Pynt gjerne med litt frisk babyspinat og timian.

Slik gjør du

  1. Skrell betene og del dem i grove biter. Bland betene med perlepoteter, rapsolje, salt og pepper i en ildfast form. Stek i ovnen på 160 gradar til de er møre. Dette tar ca 40 minutter.
  2. Krydre reinsdyr flatbiffen med salt og pepper. Stek reinsdyrkjøttet i 1 ss smør til det er gyllent. Legg kjøttet videre i ovnen på 160 grader til det har en kjernetemperatur på 56 grader. La hvile i 5 minutter før servering.
  3. Del champignon i skiver og stek i 1 ss smør sammen med sjalottløken i 2 minutter. Ha på fløten og kok til sausen begynner å tykne. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Grovhakk spinaten og vend inn i sausen like før servering.