Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Reinsdyrkjøtt er nydelig, mørt kjøtt med smak av norsk høst. En stek egner seg godt for tilberedning i ovn, og er ganske enkelt å tilberede. Ved kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa, ved 76 grader er den gjennomstekt.
Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Ingredienser

Reinsdyrstek

Tyttebærsaus

Slik gjør du

  1. Krydre steken med salt og pepper og brun den på alle sider i en varm gryte med margarin eller olje.
  2. Del grønnsakene i biter og legg dem i gryten. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken.
  3. Hell over kokende vann til det rekker opp til midten av steken, og la trekke på svak varme. Snu steken etter ca 30 minutter.
  4. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 grader. Ta steken opp og pakk den inn i folie.
  5. Saus: Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.
  6. Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.