Hjortefilet med risotto

Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt. Smaken av vilt tas her igjen i risottoen, og litt lønnesirup blandet sammen med grønnsakene gir en god sødme.
Hjortefilet med risotto

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Hjortefilet

Risotto

Grønnsaker

Slik gjør du

  1. Temperer kjøttet. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Brun hjortefileten i en stekepanne til du får en fin, brun fagre. Stek i ovnen i 15 minutter. La hvile i minimum 10 min før du skjærer opp kjøttet.
  3. Kutt sjalottløken i små biter og brun dem i en kjele med smør. Ha så i risottorisen og varm denne. Hell på hvitvinen og la koke ned på svak varme. Ha litt og litt kraft oppi til risottoen har blitt myk. Ta kjelen bort fra varmen. Ha i revet parmesan til slutt. Smak til med salt og pepper.
  4. Kutt grønnsakene i like store biter og legg i en langpanne. Bland inn lønnesirupen og litt salt. Sett i ovn på 180 grader til grønnsakene er møre.