Dette er utvalget av reinsdyrkjøtt, og slik bruker du det

Reinsdyrkjøtt er smakfullt kjøtt på naturens premisser. Her viser vi deg det store utvalget, tilberedningstips og oppskrifter med reinsdyrkjøtt.

Reinsdyrkjøtt er nydelig, mørt kjøtt med smak av norsk høst. Den unike og deilige smaken på reinsdyrkjøtt byr på gode minner for mange, og serveres gjerne med sesongens sopp og rørte tyttebær.   

Her guider vi deg gjennom de ulike stykningsdelene og produktene du finner hos oss, og gir deg tips til hvordan du serverer dem i høst.  

Norsk reinsdyrkjøtt er nydelig festmat og noe du kun får ferskt på høsten. Grip muligheten, og invitér på festmiddag!

Finnbiff

Reindyrskav, eller finnbiff, er en tradisjonell norsk rett. Finnbiff er et allsidig kjøtt, som kan brukes i gryter, til wraps og på pizza. 

Oppskrift på klassisk finnbiffgryte med bacon, geitost, sopp og einebær finner du her! Denne tar tar kort tid å lage, og er perfekt å servere både til hverdags og fest.

Reinsdyrskav er kjøttbiter fra reinsdyret som er skjært i tynne skiver. Rein finnbiff fra Finnmark Rein finner du i frysedisken, og er derfor å få tak i hele året. Stekes fra fryst tilstand. Reinsdyrskav er kjøttbiter fra reinsdyret som er skjært i tynne skiver. Rein finnbiff fra Finnmark Rein finner du i frysedisken, og er derfor å få tak i hele året. Stekes fra fryst tilstand.

Indrefilet

Indrefilet av rein er det mest eksklusive stykket fra reinen, og en sjelden delikatesse. Dette er det møreste stykket på dyret, og kjøttet har en mild viltsmak.

Stek indrefileten raskt på begge sider på høy varme, og la den hvile noen minutter. Server sammen med pastinakkpuré, rødvinssaus og aspargesbønner. Oppskriften finner du her

Indrefilet av rein er det mest eksklusive stykket fra reinen, og en sjelden delikatesse. Indrefilet av rein er det mest eksklusive stykket fra reinen, og en sjelden delikatesse.

Det beste av vilt

Norske skoger, fjell og vidder huser noen av våre ypperste delikatesser:...

Ytrefilet 

Ytrefilet er et mørt kjøtt med en mild viltsmak fra den ytre delen av ryggstykket på reinen. I denne oppskriften på ytrefilet av reinsdyrkjøtt har vi brukt polenta med biter av søt frukt, rosenkål og soppstuing.

Den jevne størrelsen på ytrefileten gjør det lett å få et godt stekeresultat. Her er våre beste tips!

  • Ytrefileten bør stekes hel.
  • Beregn ca. 200 gram kjøtt per person.
  • Fileten bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.
  • Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
  • Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 grader i ca. 20 min. Bruk steketermometer.
  • Kjøttet er ferdig når det har en kjernetemperatur på mellom 62–65 grader. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.
  • La fileten hvile under folie i 10 min før du skjærer opp kjøttet i delikate porsjoner.
  • Du kan også grille kjøttet kjapt på direkte varme, så 10-15 min under lokk på indirekte varme.

Den jevne størrelsen på ytrefileten gjør det lett å få et godt stekeresultat. Den jevne størrelsen på ytrefileten gjør det lett å få et godt stekeresultat.
Reinkjøttet du finner hos oss er fra Finnmark Rein. Finnmark Rein fokuserer på smakfullt kjøtt på naturens premisser, og reinsdyrene beiter over store avstander i Finnmark.

Mørbrad

Mørbraden sitter øverst på låret, mot ytrefileten. Det er et mørt stykke med en fyldig smak, som tåler smaksrikt tilbehør.

Mørbraden er velegnet for langtidssteking. Slik gjør du det:

  • Beregn ca. 200 gram kjøtt per person.
  • Kjøttet bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.
  • Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
  • Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 90 grader i ca. 1,5–2 timer. Bruk steketermometer.
  • Kjøttet er ferdig når det når en kjernetemperatur på mellom 62–65 grader. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.
  • La kjøttet hvile 10–15 min -under folie når det er ferdig stekt.
  • Serveres ofte med rotgrønnsaker, sopp og fløtesauser. Den søtlige viltsmaken egner seg også i lettere retter, gjerne med asiatiske smaker.

Mørbrad av rein er et mørt stykke med en fyldig smak.  Mørbrad av rein er et mørt stykke med en fyldig smak.

Medaljong

Medaljongen kommer fra den indre delen av baklåret. Den er nesten like mør som ytrefileten, men har en mer fyldig smak.

Slik tilbereder du rein medaljong:

  • Medaljongen bør stekes hel. Beregn ca. 200 gram kjøtt per person.
  • Medaljongen bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.
  • Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
  • Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 grader i ca. 20 min. Bruk steketermometer. Medaljongen er ferdig når den når en kjernetemperatur på mellom 62-65 grader.
  • La medaljongen hvile under folie i 10 min før du skjærer opp kjøttet i delikate porsjoner.
  • Du kan også grille kjøttet kjapt på direkte varme, etterfulgt av 10-15 min under lokk på indirekte varme.

Reinsdyrstek

Steken kommer fra baklåret, og selges surret uten bein. 

En stek egner seg godt for tilberedning i ovn, og er ganske enkelt å tilberede. Ved kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa, ved 76 grader er den gjennomstekt.

Slik tilbereder du reinsdyrstek:

  • Steken bør ha romtemperatur før steking.
  • Beregn ca. 200-250 gram kjøtt per person.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
  • Legg kjøttet i en ildfast form, gjerne på en seng av rotgrønnsaker. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 grader i ca. 2 timer. Bruk steketermometer.
  • La kjøttet hvile under folie i 15-20 min før du skiver den opp.
  • med viltsaus, grønnsaker, kokte poteter og tyttebær.

Server sammen med tyttebærsaus. Oppskriften finner du her

Steken du finner i butikk er surret uten bein. Tradisjonelt sett steker samene den med bein. Steken du finner i butikk er surret uten bein. Tradisjonelt sett steker samene den med bein.