Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

And med pastinakkrem og appelsinsaus

And med pastinakkrem og appelsinsaus

Ingredienser

3 stk andebryst
salt
pepper
500 g pastinakk
vann til koking
1 dl fløte
140 g smør
salt
pepper
2 stk mellomstore purre
smør
noen stilker fersk timian
800 g nyoteter eller mandelpoteter
3 ss sukker
5 dl appelsinjuice, ferskpresset
1 dl kyllingkraft
honning
hakket persille

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne retten bestående av and med pastinakkrem, smørdampet purre, appelsinsaus og pannestekte poteter.

  1. Varm ovnen til 200°C. Skjær et rutemønster på fettsiden av brystet, krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, legg andebrystene med fettsiden ned, stek i noen minutter til fettet har blitt sprøtt. Press kjøttet ned med stekespaden for jevn farge. Snu brystet og brun på undersiden, legg over i en ildfast form og etterstek i stekeovnen i 10-12 min. Ta ut og la hvile i 10 min. før servering.
  2. Skrell pastinakken og del i mindre biter, legg over i kjele og dekk med vann. Kok møre, hell av vann og la dampe i noen minutter, før de moses i stavmikser med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær den lyse delen av purren i 2 cm store biter, kok bitene så vidt møre i vann, tilsett smør, salt og noen stilker timian.
  4. Smelt sukkeret til karamell, tilsett appelsinjuice og kok ned til ca. halvparten. Tilsett kyllingkraft og småkok videre i 5-10 min. Smak til med honning, salt og pepper. Jevn evt. med maizena om ønskelig. Tilsett hakket persille ved servering.
  5. Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, varm olje og smør i stekepanne. Stek potetene til de er møre, unngå for høy varme. Salte og pepre.