Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

Ingredienser

150 g andebryst

Garnityr

1 stk. blomkål
200 g skogsopp

Rødløkskompott

1 stk. rødløk
2 stk. nepe
3 ss sukker
2 ss smør
0,5 dl balsamicoeddik
0,5 ts salt

Søtpotetmos

2 stk. søtpotet
15 stk. mandelpotet
1 stk. vaniljestang
4 ss smør
1 ts salt
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En gourmetmiddag med garantert suksess! Lag middag for venner uten å slite deg ut.

  1. Brun andebrystet på begge sider, la det hvile i 10 - 15 minutter før du steker det ferdig ca 6 minutter til på hver side.
  2. Skrell søtpoteter og mandelpoteter og kok de møre, sammen med vaniljestang som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene. Når de har blitt møre, moser du de sammen med et mosejern eller en stavmikser. Tilsett smør, salt og pepper.
  3. Skjær rødløk og neper i båter. La sukkeret smelte i panne, ha i smøret og balsamicoedikken, før du har i rødløk og neper. La dette surre litt i pannen, 5 - 10 minutter.
  4. Del opp blomkål og sopp, sviss de lett sammen. Legg opp som vist på tallerkenen.

Oppskrift fra