Crispy duck tortilla

Crispy duck tortilla

Ingredienser

Crispy duck

1 pakke andeconfit
4 ss peanøtter
1/3 stk agurk
0,5 stk selleristang
1/8 stk rødkål
3 -4 stilker koriander
0,5 stk mango
1 glass hoi sin saus

Tortilla

110 g tipo 00 pizzamel
1/4 ts salt
1 1/4 ts sukker
30 g meierismør
0,5 dl vann

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Crispy duck er en kjempegod rett som kombinerer spennende smaker. Den krydrete og søte smaken fra hoisinsausen som møter den møre og sprø anden skaper en ekte kulinarisk opplevelse.

  1. Varm andelåret etter anvisningen på pakken. Bruk to gafler og riv kjøttet opp i strimler som til pulled pork. Varm fettet fra pakken i en stekepanne så det blir litt «crispy».
  2. Alle grønnsakene og mango deles i tynne strimler. Peanøttene grovhakkes og kan med fordel ristes litt i en tørr panne. Korianderen rives. Alt has hver for seg i små skåler så kan man forsyne seg med det man ønsker. Anrett, kjøtt, nøtter, mango, grønnsaker i en tortilla og topp med litt Hoi sin saus.
  3. Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
  4. Kjevle ut emnene til ca 5 cm brede sirkler og stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.