Grillet focaccia med spekeskinke

Grillet focaccia med spekeskinke

Ingredienser

24 skiver spekeskinke
100 g ruccola
150 g manchego
1 ts pepper
2 ss olivenolje

Focaccia

20 g fersk gjær
3,5 dl vann
2 ts honning
500 g hvetemel
2 ss olje

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk!

  1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.
  2. Del deigen i 8 emner. Klapp ut hvert emne. Legg dem på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
  3. Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.
  4. Anrett focacciabrød med spekeskinke, ruccula og manchego. Dryss over nykvernet pepper og olivenolje.

Oppskrift fra