Hjemmelaget foccacia

Hjemmelaget foccacia

Ingredienser

Hjemmelaget foccacia

1 kg hvetemel, gjerne tipo 00
1 pk Tørrgjær
2 ts Salt
6 dl Vann
2 dl Olivenolje
Rosmarin

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Passer perfekt som tilbehør til annen mat og egner seg supert som nistebrød.

  1. 1. Start med å blande salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett cirka 6 dl vann og rør deigen raskt sammen uten å elte – husk at foccaciadeig skal være klissete.
  2. 2. Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i kjøleskap over natten, eller et par timer i romtemperatur.
  3. 3. Smør en ildfast form med en desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll disse hullene med ennå en desiliter olivenolje.
  4. 4. Dryss over havsalt og rosmarin. Oliven, soltørkede tomater, fetaost og urter kan også brukes. La brødet heve litt før du steker det ved 220 grader i 20-25 minutter, eller til brødet er akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips

Prøv gjerne oliven, soltørkede tomater, fetaost og urter i eller på foccaciaen, det smaker nydelig!

Relaterte oppskrifter