Kransekakedeig

Kransekakedeig

Ingredienser

Kransekake

5 dl mandler
4 dl eggehvite
5 dl melis

Glasur

1 dl eggehvite
1 ts sitronsaft
14 dl melis

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Grunnoppskrift på festkaken over alle festkaker. Ikke spesielt komplisert, men husk å lag den dagen før den skal trilles ut og stekes. Denne oppskriften gir ca. 16 ringer med kransekake.

  1. Skåld halvparten av mandlene og la de tørke minst et døgn. Mal mandlene, enten med mandelkvern eller food-prosessor. Sikt inn melis og bland det sammen med eggehvitene. Kna inn en og en eggehvite til deigen er fast.
  2. Sett deigen kaldt, aller helst til neste dag.
  3. Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med smør og dryss i mel og legg i "pølsene". Sett kransekakeformene på et stekebrett og stek i ca. 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist og la de bli helt avkjølt.
  4. Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til glasuren er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren. Fyll glasuren i en konditorpose eller kremmerhus, knyt igjen.
  5. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når ringene skal pyntes. Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Pynt med flagg og knall!