Glutenfrie safranscones med appelsinkrem

Glutenfrie safranscones med appelsinkrem

Ingredienser

4 dl Semper mix med fiber
50 g smør
2 ts bakepulver
1 dl melk
1 dl vaniljekesam
1 ss honning
2 g safran
1 klype salt
hasselnøtter

Appelsinkrem

8 stk eggeplommer
220 g sukker
90 g smør
1 stk appelsin

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskriften gir seks stykk søte scones!

  1. Sett ovnen på 250 grader.
  2. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett smøret og klyp det sammen til en smulete deig. Tilsett melk, kesam og honning, rør sammen.
  3. Ha mel på hendene og trykk ut deigen i 6 sirkler med en utstikker, eller så kan du fint forme deigen til en stor sirkel og skjære kaken i ett kryss, så du enkelt kan bryte av 4 ferdige brød.
  4. Hakk hasselnøttene og strø over sconesen. Stek sconesen i ovnen i 10 minutter eller til du ser at sconesen har fått fin farge.
  5. Serveres nystekte med pisket krem og appelsinkrem.
  6. Hell alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring i 10 minutter eller til kremen er tykk. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret litt etter litt.
  7. Du kan presse kremen gjennom en sil for å fjerne skallet fra appelsinen, eller så heller du opp kremen på et glass og lar den stå på benken og avkjøles. Oppbevares i kjøleskapet.

Oppskrift fra