Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Ingredienser

Cupcakes

2 stk egg
3,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1,5 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ss vaniljesukker
1 dl matolje
2,5 dl rømme
1 ss eplecidereddik
1 ss rød konditorfarge

Frosting

200 g smør
200 g melis
300 g kremost naturell

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Med rød konditorfarge skiller disse små kakene seg ut i mengden, og med litt blå og hvit pynt er de helt topp til 17. mai! Oppskriften gir ca 16 cupcakes.

  1. Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin, ca 5 min. Bland alle tørre ingredienser og tilsett alt det flytende, miks med eggedosisen. Tilsett farge. Ha i muffinsformer, ca halvfulle med røre.
  2. Stek på 180 grader i ca. 15 min.
  3. Pisk smør og melis hvitt, ca 5 min. Tilsette kremost. Det er viktig at smør og kremost har romtemperatur, hvis ikke vil det lett klumpe det seg.
  4. Pynt de avkjølte kakene med frosting ved å bruke sprøytepose. En frysepose hvor man klipper tuppen av fungerer fint om man ikke har sprøytepose. Pynt med bær, kakepynt og farget marsipan som du former etter ønske.