Store muffins med ostekremtopping

Denne grunndeigen kan du bruke som utgangspunkt når du skal lage muffins, for denne oppskriften gir store, gode og saftige muffins. Topp med enkel kremost frosting og pynt med ønsket strøssel.
Store muffins med ostekremtopping

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Kremost frosting

Tips!

Farge på muffinsene? Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn konditorfarger slik at du får et fint fargespekter på kakene.

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.
  2. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
  3. Avkjøl muffinsene på rist og sørg for at de er helt kalde før du tar på topping.
  4. Mens muffinsen avkjøles lager du frostingen. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping.
  5. Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen. Pynt med ønsket strøssel.