Pai med røkelaks og asparges

Denne paien er perfekt til alle vårens koldtbord og anledninger. Til 17. mai-frokosten, konfirmasjonen, avslutningsfesten eller spleiselaget. Hva med å bruke innmaten fra påskeeggene som ble pyntet i denne paien? Da har du en deilig påskepai til påskelunsjen!
Pai med røkelaks og asparges

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C og finn frem ingrediensene.
  2. Ha mel og terninger av kaldt smør i en foodprosessor. Bruk pulsfunksjon (eller skru maskinen av og på selv), til smør og mel er blandet til en småkornete konsistens.
  3. La deretter maskinen gå mens du tilsetter egg og vann. Når deigen har samlet seg til en klump, tar du den ut og knar den lett sammen. Pakke deigen i plast og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet.
  4. Kjevle deigen ut og kle en 24 cm. springform med den. Pass på at deigen går høyt nok opp på kantene. Den vil krympe litt under steking.
  5. Skjær tuppene av aspargestoppene og skjær røkelaksen i strimler. Legg disse i et mønster nederst i paibunnen.
  6. Pisk sammen egg, fløte, ost og litt salt og pepper i en bolle, og hell dette i paibunnen.
  7. Stek paien på 200 grader i ca. 40 minutter, midt i ovnen.
  8. Avkjøl paien litt før du åpner springformen.
  9. Pynt paien med noen stekte aspargestopper og litt ekstra røkelaks på toppen. Salat ved siden er både sunt, dekorativt og godt!