Hveteboller uten melk og egg

Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Her får du en oppskrift på hveteboller uten egg og melk. Gir ca 20-25 boller.
Hveteboller uten melk og egg

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett 1 ts salt.

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca 40 °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.
  2. La deigen heve i 30 - 40 minutter.
  3. Elt deigen og del i ca 20 - 25 biter. Trill ut fine, runde boller.
  4. La dem heve i 30 minutter før steking.
  5. Bruk bakepapir, evt smør stekeplaten med melkefri margarin eller olje. Husk at du ikke pensler med egg.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 °C i 10 - 15 minutter. Kan pyntes med melisglasur laget av melis, vann og/eller melkefri margarin. Ønsker du brun glasur kan kakao tilsettes.