Vafler med røkelaks og fenalår

Gi de elskede, men trauste vaflene nytt liv med spekemat eller røkelaks! Dette er suveren norskinspirert streetfood!
Vafler med røkelaks og fenalår
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Vafler

Røkelaks med gressløk og snøfrisk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker og bakepulver. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking.
  3. Dryss litt sesamfrø eller solsikkefrø i vaffeljernet før du heller i røren, og stek vaflene gyllenbrune. Avkjøl på rist. Lag to bunker med vafler. Den ene bunken til røkelaksfyll og den andre halvparten til fenalårfyll.
  4. Bre snøfrisk på den ene halvparten av vaflene og legg på salatblader og laks. Dryss gressløk over og brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.
  5. Bland sammen chévre og melk (eventuelt fløte/rømme/créme fraîche) og fordel på halvparten av vaflene. Legg først litt tyttebærsyltetøy oppå chévrekremen, og deretter salatblader, skiver av fenalår og alfalfaspirer. Brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.