Biff Bourguignon

Biff Bourguignon

Ingredienser

800 g benfritt storfekjøtt
150 g bacon
1 stk gulrot
250 g aromasopp
100 g sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk løk
1 kvist frisk timian
1 stk laurbærblad
2 kvister frisk persille
0,5 stk appelsin
0,5 flaske rødvin
2 dl oksekraft
50 g smør

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig, smaksrik og varmende rett, perfekt på en høst- eller vinterkveld. Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftfull kjøttgryte fra Frankrike. Den egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering.

  1. Kutt storfekjøttet og bacon i terninger. Lag en krydderbukett av urtene.
  2. Hell vin over kjøttet og krydderbuketten. Tilsett appelsinskallet, pass på å få med minst mulig av det hvite. Sett det i kjøleskapet til marinering, helst over natten
  3. Kutt løk og gulrot i små terninger. Grovkutt soppen. Finkutt sjalottløk og hvitløk.
  4. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det lett med et klede eller papir. Brun det godt i en panne med gulrot og løk. Ha det så over i en gryte.
  5. Kok opp marinaden i en egen kjele og la den koke i 5 minutter til alkoholen er kokt ut.
  6. Hell marinaden over i gryta sammen med kraften og hvitløken. La alt småkoke i ca. 1,5 timer, eller til kjøttet er mørt.
  7. Brun soppen i en skikkelig varm panne med solsikkeolje. Mot slutten av stekingen har du i sjalottløken og smøret. Ha i gryta.
  8. Ta bort krydderbuketten før servering og smak til med salt og pepper.
  9. Server med potetpuré og gjerne litt brød og godt smør.

Oppskrift fra