Biffgryte med søtpotet og quinoa

Biffgryte med søtpotet og quinoa

Ingredienser

600 g biffkjøtt strimlet
2 ss margarin til steking
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 båter finhakket hvitløk
1 ss olje til steking
1 boks hakket hermetiske tomater
8 dl vann
2 stk hønsebuljong
1,5 dl quinoa
1 ts chilipulver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 boks hermetiske sorte bønner (à 285 g)

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Gode, varme gryter blir det aldri for mange av. Her er møre biffstrimler av norsk kvalitet blandet med utenlands inspirasjon i form av søtpotet, quinoa, tomat og krydder - både smakfullt og supersunt!

  1. Fres hvitløk og søtpotet i en varm gryte med olje.
  2. Ha i hermetisk tomat og utblandet buljong, deretter kok i 5 minutter.
  3. Tilsett quinoa, og kok gryten til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.
  4. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
  5. Skyll hermetiske bønner godt, og ha dem over i gryten sammen med det stekte kjøttet. Vend alt sammen.
  6. Anrett biffgryten i en stor skål eller mindre porsjonsskåler. Dryss på grovhakket kruspersille til pynt.

Oppskrift fra