Biffsandwich med chaumes

Oppskrift på grillet mørbrad, gratinert med chaumes ost, ovnsbakte rotgrønnsaker, potet, ruccula, aioli og pesto.
Biffsandwich med chaumes

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Biffsandwich med chaumes

Tips!

Server gjerne en frisk tomatsalat ved siden av.

Slik gjør du

  1. Romtemperer biffene i minst 30 minutter. Vask, skrell og del grønnsakene i ønsket form, f.eks staver. Legg de utover et stekebrett og ha på små klatter av smør. Krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen ved 180 grader til de er møre, ca 20-35 min.
  2. Ha olje i en stekepanne, og la denne bli skikkelig varm før du legger i biffene. Stek først så biffen får en brun og fin skorpe på den ene siden, snu den og skru ned varmen. Tilsett 2 ss smør, en kvast rosmarin og hvitløken i pannen. La smøret bli nøttebrunt. Bruk en skje og øs over biffene innimellom. Stek biffen til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
  3. Legg biffene på et stekebrett og osten på toppen. Gratiner biffene under grillelementet i ovnen og anrett i brødet, med litt aioli og pesto ved siden av. Vend de lune grønnsakene med litt pesto og ruccula og server.