Bifftaco med chili, vårløk, agurk og fritert spinat

Bifftaco med chili, vårløk, agurk og fritert spinat

Ingredienser

Tørrstekt bifftaco med chili, vårløk, agurk og fritert spinat

12 stk sesamtortilla (se egen oppskrift) evt vanlig tortilla
200 g ytrefilet av okse
100 g maizenamel
2 stk eggehviter (lettvispet i litt salt)
5 dl matolje
3 ss asian BarbieKu-saus (Flying Culinary Circus)
2 stk vårløk
0,5 stk agurk
1 pose spinat
0,5 ss sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på tørrstekt bifftaco med annerledes tilbehør som chili, vårløk, agurk og fritert spinat.

  1. Bak tynne sesamtortillas og hold dem varme i aluminiumsfolie.
  2. Legg oksekjøttet i fryseren og ta det ut når det er ferdig frosset. La det ligge 15–20 min på benken til det begynner å tine og kutt det i tynne skiver for så å kutte det i fyrstikktynne strimler. Vend strimlene i eggehviten og rist av, vend i maisennamelet og rist godt av.
  3. Fritér strimlene i matolje til det slutter å boble rundt kjøttet. De skal være gjennomsprø. Varm opp glaze og vend inn de tørrstekte biffstrimlene rett før servering. Fritér spinaten til den blir mørkegrønn og sprø.
  4. Legg over på papir og dryss på litt sukker.
  5. Legg biffstrimlene på tortillaene med strimler av agurk og vårløk. Topp med fritert spinat.