Bifftaco med grov tortilla og chilibønner

Bifftaco med grov tortilla og chilibønner

Ingredienser

500 g biff
3 ts tacokrydder
8 stk fullkornstortilla
2 stk avocado
100 g cheddarost
salat
koriander

Enkelt tacokrydder

1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
0,5 ts hvitløkspulver
0,5 ts chiliflak
1 klype salt

Chilibønner

400 g brune bønner
1 stk løk
1 stk rød paprika
4 stk plommetomater
2 stk hvitløksfedd
1 ts tacokrydder
1 stk rød chili
2 ss frisk koriander

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en ekte bifftaco med biffstrimler! Stek biffene hele med hjemmelaget tacokrydder og strimle det etter at det har hvilt. Da får du et supersaftig resultat! Toppet med hjemmelagde chilibønner og cheddarost, er dette en litt renere taco som smaker himmelsk.

  1. Finn frem alle ingrediensene
  2. Ha alle krydrene til det hjemmelagde tacokrydderet i en bolle og bland det sammen. Hvis du ønsker en mild taco kan du utelate chiliflak eller chilipulver. Hvis du lager dobbel eller trippel porsjon kan du oppbevare krydderet på et tett glass, så har du lett hjemmelaget tacokrydder for hånden til senere.
  3. Hakk løk, hvitløk, chili og paprika i små terninger. Fres dem sammen med tacokrydder i olivenolje til de er blanke. Grovhakk plommetomatene og tilsett disse til gryten sammen med bønner. La det hele småkoke til tomatene har gått litt i oppløsning. Mos noen av bønnene med en gaffel for å tykne sausen. Tilsett finhakket frisk koriander og smak til med salt.
  4. Kjøttet bør være romtemperert. Gni biffene inn med tacokrydder og salt. Stek biffene i en blanding av smør og olje på høy varme. For medium stekt kjøtt trenger biffene 2 minutter på hver side. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer det i skiver.
  5. Fyll tortillaen med salat, skiver av biff, avokado i skiver, chilibønner og revet cheddar på toppen. Pynt gjerne med mer frisk koriander.