Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Bifftaco med grov tortilla og chilibønner

Bifftaco med grov tortilla og chilibønner

Ingredienser

500 g biff
4 ts tacokrydder
400 g chilibønner
1 løk
2 fedd hvitløk
1 stk rød paprika
4 stk plommetomater
8 stk fullkornstortilla
2 stk avocado
salat
100 g cheddarost
koriander
salt
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en ekte bifftaco med biffstrimler! Stek biffene hele med hjemmelaget tacokrydder og strimle det etter at det har hvilt. Da får du et supersaftig resultat! Toppet med hjemmelagde chilibønner og cheddarost, er dette en litt renere taco som smaker himmelsk.

  1. Hakk løk, hvitløk og paprika i små terninger. Fres det sammen med 1 ts tacokrydder i olivenolje til det er blankt. Grovhakk plommetomatene og tilsett disse til gryten sammen med bønner. La det hele småkoke til tomatene har gått litt i oppløsning. Mos noen av bønnene med en gaffel for å tykne sausen. Smak til med salt, og evt. litt koriander.
  2. Romtemperer biffene og gni dem inn med 3 ts tacokrydder og evt. litt salt. Stek biffene i en blanding av smør og olje på høy varme. For medium stekt kjøtt trenger biffene 2 minutter på hver side. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer det i skiver.
  3. Fyll tortillaen med salat, skiver av biff, avocado i skiver, chilibønner, salat og revet cheddar på toppen. Pynt gjerne med mer frisk koriander.