California Steak med nypotetsalat med grønne bønner, bacon og blåskimmelost

California Steak med nypotetsalat med grønne bønner, bacon og blåskimmelost

Ingredienser

800 g California steak/tri-tip
700 g småpoteter
150 g bacon
150 g grønne bønner
100 g blåskimmelost
2 dl rømme
3 ss majones
frisk gressløk
4 stk maiskolber
16 stk cherrytomater
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

California steak er et amerikansk kjøttstykke som også kalles tri-tip fordi kjøttstykket har tre kanter. Stykket sitter bak ved låret hos storfe, og kan minne litt om filet i utseende hvis det ikke var for de tre kantene. Tri-tip har en fastere og mer muskulær kjøttstruktur.

  1. Finn frem alle ingrediensene. Kjøttet bør få ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før det tilberedes.
  2. Gni kjøttstykket inn med litt olje, salt og grovkvernet pepper.
  3. Grill hele kjøttstykket først 1 minutt på hver side på direkte varme, så du får en fin stekeskorpe. Flytt deretter kjøttet over på indirekte varme og la det steke 10 minutter på hver side. Bruk gjerne et steketermometer for å få perfekt stekegrad. For medium stekt biffkjøtt er kjernetemperaturen 58-64 grader. Skvis litt sitron over kjøttet før det skal hvile 10 minutter, før du skjærer i det.
  4. Dryss litt olje og salt på tomatene og maiskolbene. Grill dem et par minutter til de er gyldne og fine i fargen.
  5. Del de ferdigkokte småpotetene i to og bland dem med rømme, majones, blåskimmelost, stekt bacon og gressløk.
  6. Servér skiver av nygrillet biff med potetsalat, grillede tomater, grillet maiskolbe og sprø ruccolasalat.