Hjemmelaget chili con carne

Hjemmelaget chili con carne

Ingredienser

Krydderblanding

1 ts malt spisskummin
0,5 ts malt koriander
0,5 ts oregano
0,5 ts kanel
0,5 stk tørket/ malt chipotle
1 ss vann

Chili con carne

4 skiver bacon
400 g kjøttdeig
2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
1 ss tomatpuré
2 dl oksebuljong
1 boks gode hermetiske tomater
1 stilk stangselleri
2 stk rød paprika
400 g hermetiske kidneybønner
salt
sort pepper
frisk koriander

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Varmende rett med mange gode smaker. Juster mengden chili etter smak. Server gjerne med tortillachips, rømme og ris.

  1. 1. Begynn med krydderblandingen. Bland alle de tørkede krydderne i ca. 1 spiseskje vann og rør sammen til en tykk pasta.
  2. 2. Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
  3. 3. Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
  4. 4. Stek løken til den er blank, ca 5 minutter. Tilsett hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter før du tilsetter krydderpastaen og lar det surre i pannen i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpurè og surr dette i 1 minutt. Ha alt over i kjelen.
  5. 5. Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.
  6. 6. Dryss over frisk koriander rett før servering, server gjerne med ris, tortillachips og guacamole eller rømme.