Saftig entrecôte med lettstekt grønnkål

Saftig entrecôte med lettstekt grønnkål

Ingredienser

800 g entrecôte
salt
pepper
olje
2 ss smør
2 stk hvitløksfedd
1 kvast frisk rosmarin

Sautert grønnkål

2 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
1 pk grønnkål
2 ss smør
salt
pepper

Béarnaise

6 stk hel hvit pepper
2 stilker frisk kruspersille
1 stk sjalottløk
0,5 dl estragoneddik
1 dl vann
6 stk eggeplommer
500 g smør
1 ss frisk kruspersille
1 ss frisk kjørvel
1 ss frisk estragon
0,8 ts dijonsennep
salt
pepper
kjøttkraft fra biffen

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på saftig entrecôte med sautert grønnkål, fritert søtpotet og béarnaisesaus. Dette er den saftigste og mest smakfulle biffen, som her får følge av klassisk tilbehør som alle elsker.

  1. Krydre biffene med salt og pepper. Ha en nøytral olje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider, slik at de får en fin stekeskorpe. Skru ned varmen.
  2. Ha i 2 ss smør, et par knuste hvitløksfedd og en raus kvast timian. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og kose seg i smøret til de er stekt slik du vil ha dem. (Ca 2–3 minutter på hver side for en medium stekt biff. (Ca 1,5 cm tykk). Husk å la biffene hvile i minst 5 minutter før servering.
  3. Sautert grønnkål: Smelt smøret i en gryte, tilsett løk og hvitløk, fres det til løken er blank, tilsett kålen og rør om. Fres det hele et par minutter mens du rører av og til. Smak til med salt og pepper og server!
  4. Saus: Reduksjonen: Kokker kaller denne første prosessen for å lage en reduksjon (krydderessens). Ha hele pepperkorn, kruspersille (gjerne også stilker), sjalottløk og eddik i vannet, og kok til det bare er igjen ca. 3-4 ss væske (reduksjon). Sil.
  5. Pisk eggeplommer og reduksjonen over vannbad til de holder ca. 60 grader. Pisk inn inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pass på at temperaturen ikke overstiger 60 grader, la den heller ligge i underkant. Pisk kraftig hele tiden. Blir sausen for tykk kan du tilsette en liten skvett vann, blir den for tynn pisker du bare inn mer smør.
  6. Tilsett hakkede urter, sennepen og smak til med salt og kvernet pepper. Pisk inn sjyen fra biffene.

Tips

Tips: Hvis du er uheldig og sausen skiller seg - pisk opp nye eggeplommer og spe med den skilte sausen i en tynn stråle, mens du hele tiden pisker, da vil sausen samle seg igjen.

Relaterte oppskrifter