Saftig entrecôte med lettstekt grønnkål

Oppskrift på stekt entrecôte med sautert grønnkål, fritert søtpotet og béarnaisesaus. Dette er den saftigste og mest smakfulle biffen, som her får følge av klassisk tilbehør som alle elsker.
Saftig entrecôte med lettstekt grønnkål

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Sautert grønnkål

Tips!

Lag søtpotetchips selv ved å kutte to søtpoteter i båter eller strimler og vende dem i olje, salt og pepper. Stek dem på bakebrett i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til friesen er sprø og gyllen.

Slik gjør du

  1. Stek søtpotetchips etter anvisning på pakken.
  2. Krydre biffene med salt og pepper. Ha en nøytral olje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider, slik at de får en fin stekeskorpe. Skru ned varmen.
  3. Ha i 2 ss smør, et par knuste hvitløksfedd og en raus kvast rosmarin. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og kose seg i smøret til de er stekt slik du vil ha dem. (Ca 2–3 minutter på hver side for en medium stekt biff. (Ca 1,5 cm tykk). Husk å la biffene hvile i minst 5 minutter før servering.
  4. Varm béarnaisesaus etter anvisning på pakken.
  5. Sautert grønnkål: Smelt smøret i en gryte, tilsett løk og hvitløk, fres det til løken er blank, tilsett kålen og rør om. Fres det hele et par minutter mens du rører av og til. Smak til med salt og pepper og server!
  6. Server Entrecôten med béarnaisesaus, søtpotetchips og lettstekt grønnkål.