Saftig entrecôte med røstipoteter

Saftig entrecôte med røstipoteter

Ingredienser

Entrecôte

800 g entrecôte
4 ss solsikkeolje
80 g smør
1 fedd hvitløk
1 kvast timian
500 g røstipoteter

Jordskokkpuré

300 gr jordskokk
2 dl fløte
1,5 ss smør
salt
pepper
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne oppskriften på stekt entrecôte med jordskokkpuré og røstipotet er perfekt fredagsmat. Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

  1. Stek røstipotetene etter anvisning på pakken eller lag selv.
  2. Lag jordskokkpuré. Skrell og kok jordskokkene møre. Varm opp melken eller fløten i en annen kjele. Hell av kokevannet, mos jordskokkene og spe med varm melk eller fløte. Rør inn smøret så det smelter, og smak til med salt og pepper.
  3. Krydre biffene med salt og pepper. Ha solsikkeolje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider slik at de får stekeskorpe.
  4. Skru ned varmen. Ha i smør, knust hvitløk og timian. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og «kose» seg i smøret til de er stekt slik du vil ha dem.
  5. Husk å la biffene hvile i 5 minutter før servering.
  6. Server biffene med røstipoteter, jordskokkpuré og stekesjy.

Oppskrift fra

Tips

Lag røstipoteter selv. Søk på røstipotet i søkefeltet over for oppskrift.

Relaterte oppskrifter